Hva skjer ved støyskjermen på Liljeveien-sida?

Brukervurdering:  / 0
DårligBest 

Området ved støyskjermen ser dessverre ikke ut. Det er styret fullstendig klar over. Vi jobber så godt vi kan for å få det i stand så fort som mulig. Ny frist for at Isachsen skal komme for å gjøre området i stand er 31. juli. I mellomtiden må alle bidra til å holde området fritt for det som kan komme i veien for arbeidet som Isachsen vil utføre.

Liljeveien rekka 
Velets nye plen (stripete området) vil være ca 350 kvm stor når ferdig.

Bakgrunn

Frem til 2013 har en høy voll stått i dette området. I 2010 inngikk Gørtz vel en avtale med Statens vegvesen om å gjøre vollen om til en flat plen og ny støyskjerm. Tilbudet fra SVV kom i forbindelse med prosjektet som skulle bygge om Dag Hammarskjøldsvei etter at Lørentunnelen hadde åpnet.
Arbeidene ble ferdig våren 2015. Dessverre «glemte» entreprenøren Isachsen å så plen innenfor støyskjermen da de beplantet området rundt. Etter mange henvendelser lyktes styret med å avtale en overtakelsesbefaring for å kunne klage formelt på det. Befaringen skjedde i januar 2016. Da innså SVV at jobben ikke var ferdig – grunnlagsarbeid var gjort, men plenen ble ikke sådd. Ugresset tok over.
Det ble avtalt at Isachsen skulle komme i løpet av mai/juni 2016 for å fullføre jobben. De kom i slutten av mai, og kunne ikke jobbe fordi noen huseiere brukte området for å oppbevare ting og tang. Enkelte hadde til og med begynt å plante hekk og bygge platting som en forlengelse av hagene deres. Dette medførte mye ekstra arbeid og stress både for styret og vedkommende.

«Jobben er utført»

Slikt så området ut da Isachsen sådde oppå ugresset.Da Isachsen kom for andre gang, i juni, var det fortsatt rotete. De sådde plenen oppå ugresset og alt mulig annet som sto der, og anså arbeidet som utført. Styrelederen sendte bilder av hvordan det så ut etter såingen til SVV, og meldte om at velet ikke kunne akseptere området slikt.
Styret har mottatt tilbakemelding av Statens vegvesen. De beklaget at området ikke hadde blitt satt i stand etter de hadde jobbet der. Isachsen skal komme i løpet av juli for «å luke, løse jorda og så plenen på nytt», melder de i e-posten.
I mellomtiden har de fleste av de som hadde gjenstander på området også gjort sitt og ryddet ut av det. Nå gjenstår det bare å håpe på at dette blir endelig løst i løpet av juli.

Utforming av området

Styremedlem Trude Bell er i gang med å opparbeide et forslag til beplantning av området. Har du noen forslag til hva området kan brukes til, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Forslaget vil bli lagt frem på neste årsmøtet. 
Styret er midt i en prosess for å avgjøre hva som skal gjøres med plattingene som ble bygd av enkelte huseiere på fellesområdet. Saken vil bli tatt opp igjen etter sommerferien.

Go to top