HovedsideFasadenormRetningslinjer for drift og vedlikehold

Retningslinjer for drift og vedlikehold

Brukervurdering:  / 0
DårligBest 

1. Samtlige eiendommer med plikt til medlemskap i Gørtz vel har lik rett til fellesarealer.

 

2. Den enkelte hjemmelsinnehaver har eksklusiv rett og plikt til å forestå vedlikehold av sin eiendom slik at denne til enhver tid er forsvarlig vedlikeholdt, ikke volder skade, bekymring eller medfører fare for skade på annen eiendom eller sameiets eiendom.

 

3. Gørtz vel kan pålegge det enkelte medlem i velet å foreta konkrete utbedringer i henhold til foregående punkt. I den grad utbedringen ikke blir foretatt innen etter skriftlig varsel, skal det ved rekommandert melding gis frist til å igangsette utbedringsarbeidene med 4 (fire) ukers varsel. Dersom nødvendig arbeid ikke igangsettes innen denne frist vil arbeidet kunne bestilles, utføres og kreves refundert av angjeldende sameier. I påtrengende tilfelle kan fristen settes kortere. 

 

4. Den enkelte eier har rett til å utføre utbedringer og endringer på sin eiendom så lenge dette holder innenfor de til enhver tid gjeldende offentlige lover og bestemmelser. Herunder skal den enkelte eier selv ha anledning til å forestå fargevalg m.v. (Merkn.: Nye regler for fargevalg ble senere vedtatt av årsmøtet. Se Retningslinjer for utvendig vedlikehold)

Likevel forplikter den enkelte eier seg til å innhente samtykke fra Gørtz vels styre i den grad det ønskes utbedringer eller endringer som vil endre den utvendige fasade. I den grad slikt samtykke ikke gis av styret, kan sameieren kreve spørsmålet tatt opp til votering av årsmøtet.

 

5.  Gørtz vel har plikt og rett til å forestå nødvendig vedlikehold, utbedring, inspeksjon, m. v. av felles innretninger slik som vann, kloakk, strøm m.v. Den enkelte eier kan kreve at dette foretas mest mulig skånsomt, men kan ikke nekte slik nødvendig virksomhet.

Gørtz vel har også objektiv ansvar overfor den enkelte sameier for skade som påviselig er påført av slike felles innretninger.

Gørtz vel har likeledes objektivt ansvar for skade på den enkelte sameiers eiendom i den grad det kan påvises at dette i hovedsak skyldes innvirkning fra fellesareale tilhørende Gørtz vel.

Last ned dokumentet her

 

Vedtatt på årsmøte 14. mars 1994.

Husfarger

Drygolin oljedekkbeis

Jotun multicolor: C-base for ODB

Gørtz grå: HT088 OK026 SS060

Gørtz brun: OK058 RB074 SS156

Mur

Jotun Optimal vannbasert maling

Kode: 0126 Lys Empire

Go to top