HovedsideVedtekter

Vedtekter

Brukervurdering:  / 3
DårligBest 

1. Velets navn er «Gørtz vel» (tidligere Gørtz sameie).

2. Velets formål er å forestå driften av de deler av eiendommene som er regulert til friarealer, veier, plasser og garasjeanlegg.

    • Forvalte kontraktsforholdene med fru Ebba Gørtz Larsen, herunder også utleie og vedlikehold av Ribstonvn. 1A.
    • Forvalte fremfestekontraktene for Liljevn 2, 4A og 4B.
    • Fremme et godt og trygt bomiljø. 
    • Ivareta et enhetlig utseende på fasadene.

3. Forvaltningen av velets anliggender utøves av styret. Styret plikter å gjennomføreårsmøtets lovlige vedtak. 

4. Velet skal ha et styre som består av 3 medlemmer, hvorav lederen innehar velets signatur. 

5. Alle huseiere har rett og plikt til medlemskap i Gørtz vel. Medlemskapet følger eiendommen og kan ikke skilles. Ved overdragelse av eiendommen overdras medlemskap automatisk. Overdragelse av eiendom skal meddeles styret. Hver eiendom representerer et medlem i velets organer. 

6. De enkelte huseiere er forpliktet til å holde sin eiendom fullverdiforsikret. I tilfelle brann eller annen ødeleggelse av huset, er eieren forpliktet til å gjenoppbygge huset i prinsippet etter de opprinnelige planene. 

7. Medlemmene har plikt til å dekke sin like del av felleskostnadene ved driften av velet og av de investeringer som er lovlig vedtatt på årsmøtet. Medlemmene plikter også å ta del i vedlikehold og drift av fellesarealer tilhørende Gørtz vel. 

8. Årsmøtet er velets høyeste myndighet. Årsmøtet innkalles årlig innen utgangen av april måned. Innkalling skal enten sendes ut senest 4 uker før årsmøtet skal finne sted, eller minst 1 uke før årsmøtet skal finne sted dersom eget varsel er sendt ut minst 4 uker i forveien. Sammen med innkalling skal følge: 

    • Styrets beretning for forrige driftsår.
    • Revidert regnskap.
    • Styrets budsjettforslag for inneværende driftsår.
    • Innmeldte saker som ønskes behandlet.
    • Valgkomiteens innstilling.

Vedtak fattes med alminnelig flertall blant de fremmøtte medlemmene, med unntak av vedtektsendringer som krever minst ¾ flertall av samtlige medlemmer (dvs. 36 stemmer).

Dersom årsmøtet ikke har kvalifisert flertall, kan vedtektsendringer skjer på ekstraordinært årsmøte basert på stemmefullmakter.

Skriftlig stemmefullmakt kan meddeles lederen eller et annet medlem. Det kan avgis stemme for hver eiendom. Lederen har stemmefullmakt for Ribstonveien 1A. Ved stemmelikhet har lederen dobbeltstemme.

9. Dersom styret eller minst 1/3 (16) medlemmer krever det, skal styret innkalle til ekstraordinært årsmøte så snart som mulig, men dog med minst 1 ukes varsel sammen med saksdokumentene.

Fremsatt krav om ekstraordinært årsmøte skal være skriftlig, og det må fremgå hvem som står bak kravet. Ekstraordinært årsmøte kan bare fatte vedtak i de saker som er nevnt i innkallingen. Regler for avstemming er de samme som for ordinært årsmøte.

10. Årsmøtet behandler saker som er av felles interesse for medlemmene og som ligger under velets anliggender.

Årsmøtet: 

  • Vedtar budsjetter, fellesutgifter og honorarer.
  • Behandler vedtektsendringer, ordensregler og retningslinjer for utvendig vedlikehold av boligene
  • Velger leder, kasserer, styremedlem, revisorer og valgkomite
  • Nedsetter ad hoc-utvalg. 

Hverken styrets leder, kasserer, styremedlem eller de valgte revisorer kan påta seg oppgaven som velets forretningsfører. 

11. Årsmøtet kan ikke fatte vedtak som kun angår den enkelte eiendom. 

12. Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser ovenfor Gørtz vel, deponerer hvert medlem en pantobligasjon i sin eiendom, stor kr 10.000,- med prioritet etter faste lån med inntil 85% av godkjent lånetakst.

Ved misligholdelse av pliktene ovenfor velet har styret plikt til å gjøre gjeldende alle kreditorrettigheter etter pantobligasjonens tekst. 

13. Forslag til kandidater for valg skal rettes til valgkomiteen minst 3 uker før årsmøtet finner sted. Det er ikke anledning til å fremme alternative forslag til kandidater på selve årsmøtet, men det er anledning til å kreve lovlige innsendte forslag lagt frem som motkandidater til valgkomiteens innstilling. 

14. For at alle skal få bo i et fritt og godt bomiljø, er det nødvendig med en positiv innstilling til fellesskapet, villighet til en viss egeninnsats og aksept for at hver enkelt må pålegge seg selv visse restriksjoner.

Årsmøtet vedtar alminnelige ordensregler for Gørtz vel.
Årsmøtet vedtar retningslinjer for utvendig vedlikehold av boligene.

Vedtatt på ordinært årsmøte 09.03.98

Go to top